Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά (πέννες, βίδες, φαρφάλες)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα (sour cream)
  • 1 1/2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ. σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένο άνηθο
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 2 συσκευασίες μικρές γαρίδες στραγγισμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένα εσαλότ
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά βάσει των οδηγιών της συσκευασίας.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τον άνηθο και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
  3. Τοποθετήστε στο μείγμα τα ζυμαρικά και τις γαρίδες, το σέλερι, το αγγούρι, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
  4. Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού η σος μαγιονέζας.
  5. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρισμα.