Υλικά

  • 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ’ αφήνουμε να φουσκώσει.
Βήμα 2
Μετά από λίγο, το στίβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.
Βήμα 3
Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ’ ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 5
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια να γίνουν τέλεια.
Βήμα 6
Έπειτα παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέσα στις παλάμες μας.
Βήμα 7
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.
Βήμα 8
Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
TAGS