Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • ½ κιλό μπρόκολο βρασμένο
  • 1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο για τα ζυμαρικά
  • 3 φλ. τσαγιού ζουμί από τις γαρίδες
  • 1 κ. σ. αλεύρι
  • 2 κ. σ βούτυρο
  • 3 κ. γλ. συμπυκνωμένη ντομάτα
  • 5 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. εστραγκόν
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Καίτε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν χωρίς σβόλους.
  2. Κατόπιν, προσθέτετε το εστραγκόν και λίγο – λίγο το ζουμί από τις γαρίδες, τον τοματοχυμό και τον κύβο.
  3. Αφήνετε να βράσουν 3’. Στη συνέχεια, σβήνετε και προσθέτετε την κρέμα και το 1/3 από το τυρί.
  4. Σε μεγάλη πιατέλα στρώνετε τα ζυμαρικά, πασπαλίζετε με λίγο τυρί.
  5. Από πάνω στρώνετε τις γαρίδες, το μπρόκολο πασπαλίζετε με τυρί, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.