Υλικά

  • 800 γραμμάρια ντομάτες λιωμένες
  • μισό κιλό γαρίδες
  • 1 πακέτο πέννες
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι βότκα
  • 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στο μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.
  3. Σοτάρετε ελαφρά για 5 έως 7 λεπτά.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες, τη βότκα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει.
  6. Μόλις βράσει η σάλτσα, προσθέτετε τι γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για ακόμα 10 λεπτά.
  7. Στα μισά του χρόνου ρίχνετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.