Υλικά

  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού καρύδια καθαρισμένα
  • 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο και κομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
  • 2 κ. σ. σουσάμι
  • 1 κ. σ. παπαρουνόσπορο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/4 φλ. τσ. λευκό ξύδι
  • 1/4 φλ. τσ. μηλόξυδο
  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε τον παπαρουνόσπορο, το σουσάμι, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το λευκό ξύδι, το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σος.
  3. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι η σος να πάει παντού.
  4. Τοποθετείστε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και τα κράνμπερι.