Υλικά

  • ½ φλ. ρύζι γλασέ
  • 2 φλ. (½ λίτρο) νερό
  • 4 φλ. (1 λίτρο) γάλα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 1 ½ κουταλάκι βανίλια
  • κανέλα για το σερβίρισµα

Εκτέλεση

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα με νερό βάζετε το ρύζι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να κοχλάσει.
  2. Χαµηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε µέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, ανακατεύοντάς το προς το τέλος για να μην κολλήσει.
  3. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει, για 20 περίπου λεπτά.
  4. Κρατάτε ½ φλ. από το γάλα στην άκρη σε ένα φλιτζάνι και ανακατεύετε μέσα το κορν φλάουερ μέχρι να διαλυθεί.
  5. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μία µέτρια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ανακατεύετε µέσα τη ζάχαρη και το ρύζι.
  6. Ανακατεύετε συνεχώς και µόλις το µείγμα αρχίσει να βράζει, χαµηλώνετε εντελώς τη φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς για 10 λεπτά (αν το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρετε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά, την επαναφέρετε και συνεχίζετε το ανακάτεµα).
  7. Μετά τα 10 λεπτά, ανακατεύετε μέσα τη βανίλια και το γάλα με το διαλυµένο κορν φλάουερ και συνεχίζετε το ανακάτεµα, µέχρι να δέσει το µείγµα σε κρέµα, για 1-2 λεπτά.
  8. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το µοιράζετε σε έξι µπολάκια.
  9. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες. Το σερβίρετε πασπαλισµένο µε κανέλα.