Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 μεγάλο κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 3 μεσαίες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • ½ κ.σ. τριμμένο θυμάρι
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι (εδώ εξαρτάται από τη δική σας γεύση πόση ποσότητα θα προσθέσετε)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά ψήνετε το μπέικον (δεν προσθέτετε λάδι, μόνο με το λίπος του) για περίπου 8 με 10 λεπτά, μέχρι δηλαδή να γίνει τραγανό.
  2. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το λίπος.
  3. Στο ίδιος τηγάνι με το λίπος που έχει μείνει από το μπέικον, προσθέτετε αν χρειάζεται, λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σέλερι και μαγειρεύετε για περίπου 4 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν τα υλικά.
  4. Κατόπιν, προσθέτετε τα σκόρδο και τα αφήνετε για ακόμη 1 λεπτό.
  5. Προσθέτετε τις γλυκοπατάτες, το θυμάρι και αλάτι. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλο, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Μέχρι, δηλαδή να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και μπορείτε να τις κόψετε με το πιρούνι.
  6. Μόλις είναι έτοιμες, χτυπάτε τα υλικά με το μπλέντερ μέχρι να γίνουν βελουτέ. Ρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε το γάλα καρύδας και ανακατεύετε.
  7. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ.