Υλικά

  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • λίγο ξερό βασιλικό
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε κύβους τις πιπεριές και σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά κι αφού κάψει, ρίχνετε τις πιπεριές.
  3. Σωτάρετε τις πιπεριές για ένα λεπτό. Ρίχνετε και το κοτόπουλο. Τα σωτάρετε για άλλα πέντε λεπτά.
  4. Κατόπιν, ρίχνετε στο τηγάνι τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. Ακολούθως ρίχνετε και τον χυμό λεμονιού, το βασιλικό και τη ρίγανη ανακατεύοντας πάντα και το αφήνετε για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνετε το ρύζι και το αφήνετε αρχικά ανακατεύοντας να τραβήξει τα υγρά από το τηγάνι.
  6. Μετά ρίχνετε λίγο λίγο νερό ώσπου να είναι έτοιμο το ρύζι και να έχει τραβήξει όλα τα υγρά από το τηγάνι.