Υλικά

  • 1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Κόψτε τις φτερούγες στα δυο, βουτήξτε στο αυγό και καλύψτε με το αλεύρι.
  3. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μεσαία με δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τις φτερούγες μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετήστε σε ένα ρηχό τηγάνι ψησίματος.
  4. Σε ένα μπολ τοποθετείστε τη σόγια σος, το νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το σκόρδο και το αλάτι, ανακατέψτε και περιχύστε τις φτερούγες.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά.