Υλικά

  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ξεπλύνετε καλά τα ψάρια και σκουπίστε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.
  2. Αλατοπιπερώστε τα ψάρια και αλείψτε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ. Ανακατέψτε το σκόρδο με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και μοιράστε το μείγμα στις κοιλιές του κάθε ψαριού.
  4. Τοποθετήστε τα ψάρια στο πυρέξ και περιχύστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδελίτσες λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι.
  5. Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά και σερβίρετε αμέσως με τα φασολάκια.