Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη

  • 4 φύλλα σφολιάτας έτοιμα

Για τη γέμιση

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 κουτί γάλα
  • 500 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα ή της αρεσκείας σας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 600 γραμμάρια ζωμός κρέατος
  • 400 γραμμάρια φασόλια άσπρα (κοσκινισμένα, στραγγισμένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους.
Βήμα 2
Τις βάζετε για 15 λεπτά, να μαλακώσουν, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.
Βήμα 3
Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο.
Βήμα 4
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα λουκάνικα στο γκριλ και ψήνετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα κόβετε σε ροδέλες.
Βήμα 5
Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
Βήμα 6
Προσθέτετε την πιπεριά, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι.
Βήμα 7
Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, να πήξει η σάλτσα.

Για τη συναρμολόγηση της πίτας

Βήμα 1
Παίρνετε τα 2 πρώτα φύλλα σφολιάτας και τα στρώνετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και αμέσως μετά ρίχνετε μέσα τα φασόλια, τα λουκάνικα και τον μαϊντανό και αδειάζετε το μείγμα με τα λουκάνικα.
Βήμα 2
Κατόπιν απλώνετε επάνω το πουρέ της πατάτας και σκορπάτε κομματάκια βουτύρου.
Βήμα 3
Πάνω από τον πουρέ βάζετε τα υπόλοιπα 2 φύλλα σφολιάτας καλύπτοντας τη πίτα και σπρώχνετε με τα δάχτυλά σας τη ζύμη να πάει προς τα μέσα.
Βήμα 4
Ψήνετε για 25 – 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η πίτα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.