Υλικά

  • Λίγο μπρόκολο κομμένο σε τούφες μικρές
  • 3 πιπεριές κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια (ή 1 ξερό κομμένο σε ροδέλες)
  • 1/2 πράσο κομμένο σε παχιά κομμάτια
  • Λίγο λάδι
  • 1 σακουλάκι κατεψυγμένα μύδια
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί για μαγείρεμα
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (καλύτερα να το αλέσετε εκείνη τη στιγμή)
  • μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το πράσο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και ρίχνετε τα μύδια.
  2. Αφού ανακατέψετε λίγο, τα πασπαλίζετε πάλι με πιπέρι ώστε να πάει παντού, προσθέτετε το κρασί και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
  3. Μετά ρίχνετε τις πιπεριές και όταν αναδυθεί το άρωμά τους, προσθέτετε και το μπρόκολο.
  4. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.