Υλικά

  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κρασί
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 6 μέτριες πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά.
Βήμα 2
Το τοποθετείτε σε κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Βήμα 3
Τότε προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες.
Βήμα 4
Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μελώσουν (όχι να κάνουν χρώμα).
Βήμα 5
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σαν μισοφέγγαρο.
Βήμα 6
Τις προσθέτετε στο χταπόδι και ανακατεύετε ελαφρά ίσα να λαδωθούν.
Βήμα 7
Περιχύνετε με τις ντομάτες και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι.
Βήμα 8
Προσθέτετε ελάχιστο νερό, ίσα που να σκεπάζει το φαγητό.
Βήμα 9
Σιγοβράζετε περίπου για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.
Βήμα 10
Προσοχή με το αλάτι γιατί το φρέσκο χταπόδι είναι ήδη πολύ αλμυρό.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.