Υλικά

  • 1/2 κιλό αρνίσιος κιμάς
  • 1 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλάκια γλυκού φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • μια πρέζα σαφράν (κρόκος)
  • 1 κεσεδάκι 170 γραμμ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • μία μέτρια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
  • 8 ψωμάκια για μπέργκερ
  • αγγούρι σε φέτες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε μια σχάρα ή μια γκριλιέρα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Στο μεταξύ, σε μέτριο μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το αλάτι και 2 κουταλάκια μέντα.
Βήμα 2
Χωρίστε σε τέσσερις ίσες ποσότητες, πλάστε τέσσερα μπιφτέκια και βάλ’ τε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Σε μικρό μπολ, ανακατέψτε το σαφράν με 1 κουταλάκι καυτό νερό και αφήστε το να καθίσει για 2-3 λεπτά.
Βήμα 4
Διαλύστε τις ίνες του σαφράν με τα δάχτυλά σου και ανακατέψτε το με το νερό.
Βήμα 5
Προσθέστε το γιαούρτι και ρίγανη, ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Βήμα 6
Σε άλλο μικρό μπολ, ανακατέψτε την ντομάτα, το ελαιόλαδο και την υπόλοιπη μέντα (2 κουταλάκια) και βάλτε το μείγμα στην άκρη.
Βήμα 7
Ψήστε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν όσο θέλετε.
Βήμα 8
Βάλτε τέσσερα ψωμάκια κάτω και προσθέστε από πάνω στο καθένα ένα μπιφτέκι, μία κουταλιά από τη σος σαφράν-γιαούρτι και μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα ντομάτας.
Βήμα 9
Προσθέστε φέτες από το αγγούρι, βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα ψωμάκια και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς τα αν θέλετε με επιπλέον σος.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.