Υλικά

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
  • 20 ντοματίνια
  • μερικά φύλλα βασιλικού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 σφηνάκια λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά και κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο για ένα λεπτό.
  4. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί στο μισό.
  5. Βάζετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρετε για ένα λεπτό.
  6. Προσθέτετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
  7. Τελευταία στιγμή ρίχνετε τον βασιλικό και σερβίρετε.