Υλικά

  • 1 κιλό μπάμιες
  • 3-4 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ξίδι από κρασί
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • μια πρέζα κανέλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις μπάμιες και καθαρίζετε περιμετρικά τον μίσχο τους με το μαχαίρι.
  2. Τις απλώνετε σε ένα ταψί και τις περιλούζετε με το ξίδι.
  3. Παράλληλα χαράζετε ένα σταυρό κάτω από τις ντομάτες και σε νερό που κοχλάζει τα ζεματάτε για 1 λεπτό.
  4. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.
  5. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να χρυσίσουν.
  6. Προσθέτετε τις ντομάτες, το νερό, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  7. Ξεπλένετε τις μπάμιες και τις στραγγίζετε.
  8. Τις προσθέτετε και αυτές στην κατσαρόλα και την σκεπάζετε.
  9. Αφήνετε να σιγοβράσουν 30-35 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  10. Δεν ανακατεύετε αλλά ανακινείτε την κατσαρόλα μια δυο φορές.
  11. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε για 10 λεπτά ακόμα να αναδυθούν τα αρώματα.
  12. Σερβίρετε και γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.