Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • ½  φλ. καλαμποκάλευρο
  • ½  φλ. αλεύρι
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • ½ φλιτζανάκι σπορέλαιο (και επιπλέον) για το τηγάνισμα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρό καρότο, κομμένο σε φέτες διαγώνια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 3-4 ροδέλες ανανά από κονσέρβα κομμένες σε κύβους
  • Για τη γλυκόξινη σάλτσα
  • 5 κουταλιές κέτσαπ
  • 4 κουταλιές sweet chilli sauce
  • 2 κουταλιές σάλτσα δαμάσκηνου
  • 3 κουταλιές νερό
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το χοιρινό και ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας.
  2. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 10 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι, ενώ σε ένα τρίτο μπολ βάζετε το αβγό.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί. Ακολούθως, βουτάτε το χοιρινό στο αβγό και μετά στο αλεύρι.
  4. Τηγανίζετε λίγο – λίγο το κρέας μέχρι να μισοψηθεί. Καλύπτετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας μια πιατέλα και βάζετε μέσα το χοιρινό να κρυώσει.
  5. Αλλάξτε λάδι στο τηγάνι και ξανατηγανίστε τα, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  6. Μεταφέρετέ τα πάλι σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  7. Στο μεταξύ, αναμιγνύετε όλα τα υλικά της γλυκόξινης σάλτσας σε ένα μικρό κατσαρολάκι και την αφήνετε να κοχλάσει για 3-4 λεπτά.
  8. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το μισό φλιτζανάκι σπορέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά βάζετε και τον ανανά.
  9. Μετά, ρίχνετε τη σάλτσα και το τηγανισμένο χοιρινό.
  10. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά και το σερβίρετε με άσπρο ρύζι.