Υλικά

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
  • 1 λάχανο, μέτριο σφιχτό
  • 1 κιλό κιμάς από μοσχαράκι γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
  • 3 αβγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίτρο ζωμός από κρέας ή κρεατόσουπα
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • χυμός  από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά ζεματίζετε το λάχανο σε νερό που βράζει και χωρίζετε τα φύλλα του.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε κάθε φύλλο λάχανου μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα του κιμά.
  3. Τυλίγετε καλά, κλείνοντας τη γέμιση μέσα στα λαχανόφυλλα και στρώνετε τους ντολμάδες σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο σε μια στρώση στην κατσαρόλα.
  4. Τους σκεπάζετε καλά με ένα πιάτο για να μη διαλυθούν στο βράσιμο, προσθέτετε το ζωμό κρέατος, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 40΄-50΄.
  5. Διαλύετε το κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το διαλυμένο κορν φλάουρ.
  6. Σιγά σιγά με μια κουτάλα, προσθέτετε στο μείγμα των αυγών κουταλιές από το ζουμί του φαγητού, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γεμίσει το μπολ.
  7. Προσθέτετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τους ντολμάδες και αφήνετε να πάρει μια βράση μέχρι να πήξει.
  8. Κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει το αυγολέμονο παντού και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά.