Υλικά

  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • 175 γραμ.  βούτυρο
  • 225 γραμ. αλεύρι φαρίνα
  • 40 γραμ.  κακάο
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
  2. Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά σε τρείς δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
  6. Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
  7. Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
  8. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
  9. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με αρκετή μαρμελάδα. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.