Υλικά για 4 άτομα
- 320 γρ. ρύζι μαύρο
- 300 γρ. ντομάτες ρόμα
- 2 φιλέτα γαύρο κάτω από το λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Το ζεστ από 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι βασιλικό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το γαύρο μέσα στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες κομμένες τετραγωνάκια και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε μέσα το ρύζι, σοτάρουμε λίγο, αλατοπιπερώνουμε και τελειώνουμε με το ζεστ από το λεμόνι και το βασιλικό ψιλοκομμένο.