Κέικ λαδιού με λεμόνι

Γευστικό και μυρωδάτο


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
21:00
07/09/2016
1
loading

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (περίπου ένα λεμόνι )
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις ώρες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ στρογγυλή 28 εκ. και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας στο εσωτερικό της φόρμας.
  2. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάτε στη δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Με μια σπάτουλα σιλικόνης διπλώνετε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού μαζί το μείγμα αυγών. Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά το μείγμα αλευριού με το μείγμα αυγών μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  5. Βάλτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
  6. Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  7. Βγάζετε το κέικ από την φόρμα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Κατερίνα χατζηγιαννη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις υπάρχει για όλες τις ώρες πως το εννοείτε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει