Υλικά

  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 καρότο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και τρίβετε το κρεμμύδι στην χοντρή επιφάνεια του τρίφτη. Τρίβετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια μουσκεύετε το μπαγιάτικο ψωμί και το στύβετε καλά μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο, το ψωμί, τα αυγά, το πιπέρι, αλάτι, δυόσμο, ρίγανη, πάπρικα και το τριμμένο καρότο. Ζυμώνετε όλα τα υλικά και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να δέσει.
  3. Στη συνέχεια πλάθετε τον κιμά σε μπιφτέκια και σχηματίστε μια λακκούβα στο κέντρο τους. Ρίχνετε το βούτυρο πάνω από τα μπιφτέκια και ψήνετε σε πυρέξ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για περίπου 25 λεπτά.