Ηπειρώτικη ριζόπιτα

Παραδοσιακή πίτα με ρύζι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
11:16
28/05/2016
4
loading

Υλικά για 10 - 12 μερίδες

Για το φύλλο

  • 1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα
  • 200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα

Για τη γέμιση

  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
  • 1 ½ φλιτζάνια βρασμένο ρύζι Καρολίνα
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3-4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
  2. Ανακατεύουμε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
  3. Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα-ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε τη γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα.
  4. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.
  6. Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
  7. Μην πιέσετε τα φύλλα ώστε να βγει αφράτη η πίτα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar ριζοπιτα uncle bens

    ριζοπιτα ;;;; χαχαχαχ και ηπειρωτικη κιολας....ελεος που τα βρισκεται αυτα;;

    1. avatar Σ .Ν

      Βεβαιως οι Ηπειρωτισσες φτιάχνουν ρυζοπιτα,με χειροποίητο φύλλο όμως .
      Μια επίσκεψη στα Ζαγοροχώρια θα σας πείσει.

  2. avatar ard

    Στην πραγματικότητα μιλάμε για μπουγάτσα με τυρί.Το συστατικό που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα μέσα στην πίτα είναι και αυτό που δίνει την ονομασία της πίτας.

    1. avatar ΕΑΕΕΑΕ

      ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ!!! ΧΑΧΑΧΑΑΑ γεια σου Θεσσαλονίκη αθανατη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει