Με αυτή τη συνταγή γλιτώνουμε τη ζάχαρη και περιορίζουμε τις θερμίδες.
Υλικά (8 τεμάχια)
- 180 γρ. απύρηνους χουρμάδες
- 40 γρ. αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. βρώμη
- 40 γρ. φιστίκια (αράπικο, ανάλατο)
- 200 γρ. κουβερτούρα με στέβια
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 10 λεπτά, τους βάζουμε στο μπλέντερ και τους πολτοποιούμε μαζί με το ταχίνι/αμυγδαλοβούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και λίγο από το νερό του μουλιάσματος (περίπου 3–4 κ.σ.) ώστε να φτιάξουμε την «καραμέλα».
- Βήμα 2: Αλέθουμε τη βρώμη στο μούλτι και προσθέτουμε τα 55 γρ. από την «καραμέλα». Κρατάμε την υπόλοιπη για μετά.
- Βήμα 3: Απλώνουμε το μείγμα βρώμης σε σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη καραμέλα, προσθέτουμε τα φιστίκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 1,5 ώρα.
- Βήμα 4: Κόβουμε σε 8 κομμάτια, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την απλώνουμε πάνω από τις μπάρες με ένα πιρούνι ώστε να δημιουργηθούν γραμμές. Τέλος, ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο.
Διατροφική αξία ανά μπάρα
Ενέργεια: 328 kcal
Υδατάνθρακες: 25,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 6,7 γρ.
Λιπαρά: 7,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1,3 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI