Το σπανάκι, με τη μοναδική του φρεσκάδα και την πλούσια γεύση του, είναι υλικό που όχι μόνο απογειώνει τη γεύση, αλλά προσφέρει και πολύτιμα οφέλη στην υγεία μας. Γεμάτο βιταμίνες Α και C, φυλλικό οξύ, σίδηρο και ασβέστιο, ενισχύει τα οστά, στηρίζει την καρδιά, προστατεύει την όραση και βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Υλικά (1 μερίδα)
- 1 τορτίγια ολικής άλεσης
- 1 αβγό και 2 ασπράδια
- 2 χούφτες φρέσκο σπανάκι
- 40 γρ. χοντροτριμμένη φέτα με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το αβγό με τα ασπράδια.
- Βήμα 2: Βάζουμε την τορτίγια σε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του αβγού.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε διάσπαρτα το σπανάκι και τη φέτα.
- Βήμα 4: Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 10–12 λεπτά.
Διατροφική αξία (ανά μερίδα)
- Ενέργεια: 287 kcal
- Υδατάνθρακες: 17,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 24,2 γρ.
- Λιπαρά: 6,4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI