Το σπανάκι, με τη μοναδική του φρεσκάδα και την πλούσια γεύση του, είναι υλικό που όχι μόνο απογειώνει τη γεύση, αλλά προσφέρει και πολύτιμα οφέλη στην υγεία μας. Γεμάτο βιταμίνες Α και C, φυλλικό οξύ, σίδηρο και ασβέστιο, ενισχύει τα οστά, στηρίζει την καρδιά, προστατεύει την όραση και βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Υλικά (1 μερίδα)

  • 1 τορτίγια ολικής άλεσης
  • 1 αβγό και 2 ασπράδια
  • 2 χούφτες φρέσκο σπανάκι
  • 40 γρ. χοντροτριμμένη φέτα με λιγότερα λιπαρά και αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το αβγό με τα ασπράδια.
  • Βήμα 2: Βάζουμε την τορτίγια σε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του αβγού.
  • Βήμα 3: Προσθέτουμε διάσπαρτα το σπανάκι και τη φέτα.
  • Βήμα 4: Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 10–12 λεπτά.

Διατροφική αξία (ανά μερίδα)

  • Ενέργεια: 287 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 24,2 γρ.
  • Λιπαρά: 6,4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI