Τι θα λέγατε να δώσουμε στα pancakes μας μια θρεπτική ανατροπή προσθέτοντας λαχανικά; Έτσι θα γεμίσουμε το πιάτο με βιταμίνες, φυτικές ίνες και δυνατά αντιοξειδωτικά, χωρίς να χάσουμε τη νοστιμιά. Ανάλογα με την εποχή –και φυσικά τα γούστα μας– μπορούμε να «πειράξουμε» τη συνταγή με τα λαχανικά που έχουμε πρόχειρα στην κουζίνα και αγαπάμε περισσότερο.
Υλικά (6 τεμάχια)
- 1 αβγό
- 1 κολοκύθι, τριμμένο και καλά σουρωμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)
- 2 κ.σ. αλεύρι βρώμης
- λίγο αλάτι και πιπέρι
- ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- ½ κούπα ανθότυρο χλωρό, λιωμένο με ένα πιρούνι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βάζουμε τα τριμμένα λαχανικά σε ένα μπολ.
- Βήμα 2: Σταδιακά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με τα λαχανικά.
- Βήμα 3: Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
- Βήμα 4: Σε αντικολλητικό τηγάνι, λαδωμένο με ελάχιστο ελαιόλαδο, ψήνουμε τα pancakes σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (3 pancakes)
- Ενέργεια: 182 kcal
- Υδατάνθρακες: 16,8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6,9 γρ.
- Λιπαρά: 7,4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI