Τα σύκα είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, γνωστά όχι μόνο για τη μοναδική τους γεύση αλλά και για τα πλούσια θρεπτικά τους συστατικά. Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της πέψης, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα σακχάρου, ενισχύουν την αγγειακή υγεία και προσφέρουν αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή και πιθανώς αντικαρκινική δράση.

Υλικά (1 μερίδα)

  • 3 σύκα καθαρισμένα από τη φλούδα τους, κομμένα εγκάρσια
  • 70–80 γρ. νωπή μοτσαρέλα
  • 1 χούφτα φρέσκια ρόκα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λίγη κρέμα βαλσαμικού

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Όπως έχουμε κομμένα τα σύκα, με τον πάτο ενός ποτηριού τα πατάμε ώστε να είναι πιο πλακέ.
  • Βήμα 2: Φτιάχνουμε ένα «μωσαϊκό» από τα σύκα και σε αυτό το σημείο βάζουμε τη μοτσαρέλα, κόβοντάς την με τα χέρια σε κομμάτια.
  • Βήμα 3: Συνεχίζουμε με τα φιστίκια και τη ρόκα.
  • Βήμα 4: Τέλος, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και λίγο αλάτι, και απολαμβάνουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 284 kcal
  • Υδατάνθρακες: 15,8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11,4 γρ.
  • Λιπαρά: 4,2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,3 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI