Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού βρώμη
- 2 φλ. τσαγιού ζαχαρούχες νιφάδες καρύδας, μοιρασμένες
- 1/8 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού σκούρο κακάο σε σκόνη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/4 φλ. τσαγιού ρούμι
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τη βρώμη, 1 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας και αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το αυγό. Χτυπήστε καλά με το σύρμα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει βράσυ, ανακατέψτε έντονα για 30 δευτερόλεπτα πριν αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε το ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα κακάο στο μείγμα βρώμης και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να ακουμπάει στην επιφάνεια, και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ή μέχρι 24 ώρες.
- Εντωμεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το υπόλοιπο φλιτζάνι νιφάδες καρύδας και επεξεργαστείτε μέχρι να γίνουν πιο λεπτές οι νιφάδες. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
- Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
- Σχηματίστε το μείγμα κακάο σε μικρές μπάλες και κυλήστε στο πιάτο με τις λεπτές νιφάδες καρύδας. Τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και μεταφέρετέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Διατηρείστε σε αεροστεγή συσκευασία για 3 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.