Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατέψτε.
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το στο μείγμα.
- Προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα και ψήστε για 45-50 λεπτά.
- Αφήστε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.