Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κομμάτια
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 10- 15 δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ. γλ. κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα καρότα, τα δαμάσκηνα, τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε καλά.
- Σβήστε με το κόκκινο κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε τον ζωμό, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράστε για 1,5- 2 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει.