Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 10- 15 δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τα καρότα, τα δαμάσκηνα, τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε καλά.
  4. Σβήστε με το κόκκινο κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέστε τον ζωμό, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
  6. Σιγοβράστε για 1,5- 2 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει.