Υλικά
- 350 γρ. κοχύλια μεγάλα
- 1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
- 240 γρ. σάλτσα ντομάτας, σε κύβους
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- Για τη γέμιση:
- 420 γρ. τυρί ρικότα
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 1 χούφτα σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1/8 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- Για τη συναρμολόγηση:
- 3 φλ. τσαγιού τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
- 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα, τριμμένη
- Φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Νιφάδες πιπεριού τσίλι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ανακατέψτε τα λαχανικά με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώστε τα και ψήστε τα για 30 λεπτά, ανακατεύοντάς τα στη μέση. Μόλις ψηθούν, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
- Βράστε τα κοχύλια σας μέχρι να γίνουν σχεδόν al dente. Βγάλτε τα από το νερό και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο πιάτο σε μια μονή στρώση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε όλα τα υλικά της γέμισης με τα ψητά λαχανικά.
- Απλώστε 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός πυρέξ και γεμίστε τα κελύφη με το μείγμα ρικότας. Τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Ρίξτε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια σάλτσας στα κελύφη και στη συνέχεια πασπαλίστε με 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα.
- Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές των τυριών.
- Προαιρετικά γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και φλούδες πιπεριάς τσίλι.