Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. τόνο σε κονσέρβα σε ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. κάπαρη
- 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
- 1/2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τον τόνο με το λάδι, την κάπαρη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ζεστάνετε.
- Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνει η συσκευασία ώστε να γίνουν al dente. Ανακατεύετε περιστασιακά για να μην κολλήσουν. Σουρώστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
- Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τον τόνο και ανακατέψτε τα για να ενωθούν.
- Προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και βράστε ελαφρά μέχρι τα ζυμαρικά να είναι τρυφερά αλλά σταθερά στο δάγκωμα, 1 έως 2 λεπτά ακόμα.
- Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.