Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. τόνο σε κονσέρβα σε ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. κάπαρη
  • 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τον τόνο με το λάδι, την κάπαρη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ζεστάνετε.
  3. Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνει η συσκευασία ώστε να γίνουν al dente. Ανακατεύετε περιστασιακά για να μην κολλήσουν. Σουρώστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
  4. Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τον τόνο και ανακατέψτε τα για να ενωθούν.
  5. Προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και βράστε ελαφρά μέχρι τα ζυμαρικά να είναι τρυφερά αλλά σταθερά στο δάγκωμα, 1 έως 2 λεπτά ακόμα.
  6. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.