Υλικά
- 4 καλαμπόκια
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1/2 μεγάλη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μικρή jalapeño, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού μεξικάνικο τυρί cotija, θρυμματισμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Για το ντρέσινγκ:
- 3 κ. σ. γιαούρτι
- 3 κ. σ. μαγιονέζα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Το ξύσμα και το χυμό από μισό λάιμ
- 1/2 κ. γλ. σκόνη τσίλι (ή Sriracha)
- Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Βουτυρώστε τα καλαμπόκια και ψήστε τα στο μπάρμπεκιου για να αποκτήσουν τα μαύρα σημάδια ψησίματος και την καπνιστή γεύση.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο καλαμπόκι (που έχει ζεσταθεί σε βραστό νερό), να το ψήσετε στο φούρνο ή να το βράσετε.
- Αφήστε το να κρυώσει και, στη συνέχεια, κόψτε τους κόκκους και προσθέστε τους σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το ξύσμα, τη σκόνη τσίλι και αλάτι. Δοκιμάστε και προσαρμόστε αν χρειάζεται.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από το καλαμπόκι και ανακατέψτε για να ενωθούν.