Υλικά
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 3 αυγά
- 120 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σκληρά.
- Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε την πρώτα με το τυρί κρέμα και μετά με τους κρόκους. Μόλις ανακατευτούν καλά, ενσωματώστε απαλά τα ασπράδια των αυγών.
- Αδειάστε σε ένα λαδωμένο γυάλινο δοχείο που θα τοποθετήσετε σε ένα άλλο σκεύος με νερό.
- Ψήστε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
- Σβήστε το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για άλλα 15 λεπτά.
- Βγάλτε από τη φόρμα μόνο όταν το κέικ κρυώσει εντελώς.