Υλικά
- 450 γρ. βάση για πίτσα
 - 90 γρ. πελτέ ντομάτα
 - 155 γρ. τριμμένο τυρί για πίτσα
 - 150 γρ. φρέσκια ρικότα, θρυμματισμένη
 - 1/2 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
 - 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες με μαντολίνο
 - 200 γρ. ντομάτα, κομμένη στη μέση
 - 140 γρ. (3/4 φλ. τσαγιού) πράσινες ελιές γεμιστές
 - 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
 - Ελαιόλαδο και γλάσο βαλσάμικου για γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
 - Απλώστε στη βάση της πίτσας 1/3 φλιτζανιού πελτέ ντομάτας.
 - Πασπαλίστε με το μισό τυρί.
 - Από πάνω προσθέστε τη ρικότα θρυμματισμένη και τις αποξηραμένες νιφάδες τσίλι, αν τις χρησιμοποιήσετε.
 - Τοποθετήστε από πάνω 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες, τις ντομάτες κομμένες στη μέση, τις ελιές και αι 1/3 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου βασιλικού.
 - Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και στη συνέχεια ραντίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
 - Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και η βάση να γίνει τραγανή.
 - Περιχύστε με ελαιόλαδο και γλάσο βαλσάμικου, αν τα χρησιμοποιήσετε.