Υλικά

  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το γάλα μέχρι να γίνει λείο και κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να πάρει βράση.
  4. Ανακατέψτε το μείγμα καλαμποκάλευρου και προσθέστε το στο τηγάνι. Επαναφέρετε σε βρασμό, μαγειρέψτε και ανακατεύετε μέχρι να πήξει, 1-2 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι για να ενσωματωθεί με τη σάλτσα.