Ο Γιώργος Παπανδρέου ταξίδεψε μέχρι το Ντουμπάι για να παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, την ομιλία του Τζόρνταν Σαπίρο, συγγραφέα του βιβλίου «FREEPLAY: A Video Game Guide to Maximum Euphoric Bliss». Ο κ. Σαπίρο εξήγησε στην ομιλία του «γιατί χρειαζόμαστε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στα σχολεία» κάτι που φαίνεται να προβλημάτισε τον κ. Παπανδρέου και θυμήθηκε τις ημέρες του ως υπουργός Παιδείας.

Στην παρέμβασή του ο κ. Παπανδρέου ρώτησε τον κ. Σαπίρο αν πιστεύει «πως η χρήση τους κατά μία έννοια υπονομεύει την ιεραρχία στην εκπαίδευση και αν θεωρεί ότι υπάρχουν πρακτικοί τρόποι για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε;». «Είναι κάτι που αναπτύσσεται;».

Πριν όμως καταλήξει στο ερώτημά του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Αρχαίους Έλληνες αλλά και το παρελθόν του ως υπουργός Παιδείας.

«Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα παιχνίδια, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και άλλα είδη παιχνιδιών, είναι ένας τρόπος για να εκπαιδεύεις τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει: «Ήμουν υπουργός Παιδείας».

Το σχετικό βίντεο ανέβασε ο κ. Σαπίρο στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα του Forbes και είναι από το φόρουμ Global Education And Skills στις 16 Μαρτίου.