Νέο έδαφος έχασαν τα ελληνικά ομόλογα

Επιδεινώθηκε το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην αγορά


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:32
15/11/2019
Νέο έδαφος έχασαν τα ελληνικά ομόλογα
25
loading

Η υποχώρηση των τιμών στη δευτερογενή αγορά ομολόγων συνεχίστηκε και σήμερα, με αποτέλεσμα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να ξεπεράσει το 1,5% και το περιθώριο να πλησιάζει το 1,9% . Στο 0,65% από 0,45% χθες αυξήθηκε και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου.

Ισχυρές πιέσεις μετά από κύμα ρευστοποιήσεων δέχονται όλα σχεδόν τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου. Αντιθέτως, σημαντικά κέρδη έχουν αποκομίσει την τελευταία εβδομάδα γερμανικά και γαλλικά ομόλογα. Τα ομόλογα του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης ευνοήθηκαν περαιτέρω μετά τη χθεσινοβραδινή δήλωση του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην σύναψη μίας νέας εμπορικής συμφωνίας.

Το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην ελληνική αγορά, επιδείνωσαν περαιτέρω οι σημερινές απαισιόδοξες -σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση- εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους.

Στην Έκθεσή του, το ΔΝΤ υπολογίζει ότι το Δημόσιο Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία, από περίπου 185% του ΑΕΠ το 2018 σε περίπου 145% του ΑΕΠ το 2028. Ποσοστό το οποίο είναι υψηλότερο κατά 10% σε σχέση με την ανάλυση βιωσιμότητας του Μαρτίου 2019 . Το Ταμείο εκτιμά ότι η μακροπρόθεσμή βιωσιμότητα του χρέους δεν διασφαλίζεται βάσει «ρεαλιστικών μακροοικονομικών δημοσιονομικών παραδοχών», καθώς το ΔΝΤ πιστεύει ότι υπάρχει υπερεκτίμηση της πραγματικής συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 44 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 21 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 25ετές ομόλογο με 18 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 1,55% από 1,44% χθες, έναντι 0,33% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,88% από 1,79% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται ελαφρώς σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1041 δολ. από το επίπεδο των 1,1024 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Το βελτιωμένο επενδυτικό κλίμα, με τις αυξημένες προσδοκίες για αρχική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, έχει ευνοήσει ελαφρώς το ευρώ. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας χθες προέβλεψε ότι θα συνεχισθεί η ήπια οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ και ότι θα διατηρηθεί η τάση ενίσχυσης της απασχόλησης. Αναμένει πληθωρισμό περί του 2% και διαβεβαίωσε ότι η ακολουθούμενη νομισματική πολιτική είναι ενδεδειγμένη.

Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος αναγνώρισε ότι υπάρχουν κίνδυνοι οι οποίοι συνδέονται με την χαμηλή ανάπτυξη παγκοσμίως και την αβεβαιότητα αναφορικά με τις εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,275%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,336%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,43% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,44%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0097 δολάρια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar ΓΕΩΠΑΣ

  διερωτόμαι γιατι η ΑΝΟΗΣΙΑ ΄διέπει το σύνολο του σχολιου σου. Ο \"λαός\" είναι το σύνολλο των πολιτων ενός κρατους (πλην των πολιτικών και οικονομικών \"λαμογίων\" που ζουν επι αλλα κυρίως πίσω απο τις σκηνές). Οι λαοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ακόμη και στην κατ επίφασιν \"δημοκρατία\" όπου οι \"εκλεκτοί\" δεν είναι αντιπρόσωποι των εκλογέων αλλά στρατιωτάκια των σκοτεινων κομμάτων (εισαγωγη Α. Παπανδρέου), τα κόμματα κάνουν μόνον επικοινωνιακη πολιτική- προγράμματα, τα οποία δεν εφαρμόζουν (ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ), έχουμε κυβερνήσεις μειοψηφίας, ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΠΟΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ (ακόμη και με δημοψήφισμα την \"εντολή\" του \"λαού\" την γράφουν... (ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ), ΑΛΛΑ, -ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ- φορτώνουν σε αυτο το ανωνυμο σύνολο αντιφατικών πηγων ΟΛΕΣ τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ \"ΧΡΕΟΣ\" ΠΟΥ \"ΕΣΤΗΣΑΝ\" ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ... ΑΠΟΛΥΤΗ, ΟΧΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΤΗ. Ο \"λαός\" είναι αόριστη έννοια και δεν είναι συγκροτημένη οντότητα για να λαβει αποφάσεις και μέτρα.... και στο τέλος, τέλος ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .. Ο καθένας φέρνει ΜΑΖΙΚΑ αλλοεθνής και τους ελληνοποιεί (Αγύφτιους, Αθίγκανους, Ρομά, Αλβανούς, Καυκάσιους κλπ Σοβιετίας και τώρα ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΠΟ 70 ΧΩΡΕΣ.... ). ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ \"ΛΑΟΣ\" ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

  1. avatar Ο σχολιασμος σου ποιον αφορά ??

   Μας μπερδεψες αγαπητέ..

 2. avatar Δεν αρκεί η κληρονομιά…

  Νωρίς άρχισαν τα όργανα για την ανίκανη κυβέρνηση του Κούλη. Για να κυβερνήσεις αποτελεσματικά είναι απαραίτητες η εντιμότητα και η ικανότητα.
  Έννοιες άγνωστες για την κυβέρνηση και τον κληρονόμο της πρωθυπουργίας.

  1. avatar ΓΕΩΠΑΣ

   Ο πρίγκηψ Κούλης δεν έχει μεγάλη διαφορά απο την \"εντιμότητα\" η την \"ικανότητα\" της κυβερνησεως της ΦΑΣΙΣΤΕΡΑΣ, με τα εξαπτέριγα των ποταμιών και των θαλασσών, των κινίνων και των λεβιέδων, των αρρωστημένων και διανοητικά καθυστερημένων ΑΚΡΟ ΦΑΣΙΣΤΩΝ του μάυρου και του ερυθρού... ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ (λογικό για να δρουν οι κλεφτες, ψεύτες και απατεώνες)... Σου κοτσάρουν και έναν \"αχυράνθρωπο\" καραγκιοζάκο ως ανώτατο άρχοντα, που ο μονος ρόλος του είναι να βγάζει δεκάρικους λόγους ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Ένα σύστημα ακυβερνησίας και έντεχνης απάτης που συνέλεβε (;), ίδρυσε και εφάρμοσε ο μεγαλύτερος ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ της υφηλίου \"Ανδρέας\" και τώρα εκμεταλεύονται για να τρώνε οι αρουραίοι ... Μια λύση θα ήταν η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των κομμάτων - αιτία φθοράς και διαφθοράς απο εποχής Βυζαντίου - ιπποδρόμου και η απαγόρευση των επαγγελματιών \"πουλητικών\". ΒΟΥΛΗ = ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ με αντιπροσώπους των ψηφοφόρων χωρίς \"κομματιασμούς\". ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ = ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΥΠΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΝ. ΜΟΝΙΜΟΙ ΘΕΣΜΟΙ (ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, Ε.Δ. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ κλπ). ΟΤΙ ΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ....

 3. avatar Κ.Α.Π.Ε.Χ – Κινημα Αρνησης Πληρωμης Επαχθους Χρεους.

  Ο Λαός δεν αρπαξε τίποτα και γιαυτό δεν χρωστά και τίποτα. !
  Ας βρουν οι Ευρωπαιοι, εαν βεβαιως θέλουν πισω τα χρήματα των δανείων που εδωσαν ,αυτους οι οποιοι μας λεηλατησαν και μετα δανεισθηκαν απο αυτους τα περίπου 400 Δισεκ €υρώ και ας τους τιμωρησουν, αφου πρωτα τους κατασχουν τις τεραστιες περιουσίες που εφτιαξαν επι τοσα χρονια με τα χρήματα του λαου που αρπαζαν !

  1. avatar @ΚΑΠΕΧ

   Ο λαος εχει και αυτός το μερίδιο της ευθυνης του , πρωτα και κυρια γιατι ολοι λιγο πολυ συμμετειχαμε στο παρτυ που επι δεκαετίες γινόταν και δευτερο γιατί ο λαος τους εστειλε στην Βουλη αυτους που επαιρναν τις μιζες και εκαναν τις κομπίνες ,ενώ τωρα τους ξανακανε κυβέρνηση για να τον ξανασώσουν και βεβαιως δεν λεω οτι και οι Συριζαιοι με τον Τσίπρα ηταν καλυτεροι, αφού αχρηστοι προφανώς ηταν , μιας και ουτε δυο τρεις απο ολους αυτους που μας κατεκλεβαν δεν μπόρεσαν επι τεσσερα χρόνια να στειλουν στο Δομοκό ή εστω στον Κορυδαλλό. ..!

   1. avatar Xountalas

    Για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε στην φυλακή κάποιους , για αυτό μόνο τον κρίνεις ως άχρηστο?Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι περισσότερο από ΑΧΡΗΣΤΟΣ ( σε κάθε τομέα) Ήταν ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ.Προδωσε την Ελλάδα, πρόδωσε τον ελληνισμό και στην προδοσία επέδειξε ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΙΚΑΝΌΤΗΤΑ.Ξερω ότι ως αριστερός, διαφωνείς.Τα είδες ΟΛΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ ,κι όμως θα τον ξαναψηφίσεις.Γιατι διαπνέεσαι μόνο από κομματικό - ιδεολογικό πατριωτισμό.Οχι από τον γνήσιο, εθνικό ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.Και πουσαι, μην χαλιεσαι,την ίδια πολιτική Τσίπρα εφαρμόζει και ο Κούλης.Ιδιο προδοταριο κι αυτό.

 4. avatar PANKO

  Γίδια...θα μας σώσει η αγία οικογένεια...

 5. avatar Kaf/fat

  Προφανώς μιλάμε για ομόλογα......και όχι για ονόματα!!!

 6. avatar Kritongr

  Θα έρθουν οι καλές επενδύσεις, ξεπουλήματος, διάλυσης κτλ,.. Κάνα εργοστάσιο χλωμό...

  1. avatar astanapanegr

   Θα τα κάνουμε όλα λαθρόσπιτα τι να τα κάνεις τα εργοστάσια να κονομάνε οι αριστερούληδες με τις ΜΚΟ.

 7. avatar Μαλλον τα Ελληνικα ομολογα εχασαν

  ....και οχι τα ονόματα

  1. avatar Τωρα ειτε ονοματα ειτε ομολογα χαθηκαν το ιδιο ειναι.

   Εδω χασαμε τα αυγά και τα πασχάλια και μεχρι την αξιοπρεπεια μας σαν Ελληνες. Ειχα παει υπηρεσιακά πριν δυο μηνες στο Βελγιο και σε μια παρεα που ηταν και Βελγοι συναδελφοι μαζί, δεν περιγραφεται το τι ελεγαν εις βαρος της Ελλαδος και των πολιτικων κομματων μας και ειδικά που εμαθαν οτι ξανακαναμε κυβερνηση αυτους που μας εφεραν σε αυτό το χάλι και στην χρεοκοπία.
   Πραγματικά ντράπηκα. !

 8. avatar 1+1

  Οικονομολογοι δεν ειμαστε αλλά μηνες τα λεμε. Δεν ειναι δυνατόν μια υπερχρεωμενη χωρα με μολις 9 εκατ κατοικους, που παραγει δυστυχώς πλέον ελαχιστα και εισαγει ,ακομη πιο δυστυχως ,σχεδον τα πάντα και εχει φτασει να χρωστα 365 Δις ευρω στους δανειστες της , με μονιμως το χερι απλωμενο για νεα δανεικα , να υπαρχουν αφελεις που να νομιζουν οτι εχουμε ελπιδες να ανακαμψει η οικονομια μας και ιδιως με αυτο το πολιτικό προσωπικό που διαθέτουμε.
  Το τι μελλει γενέσθαι ας το βρουν οι καθηγηταδες και οι ειδικοι , αλλα οχι αυτοί που μας οδηγησαν εδώ. !!

  1. avatar Xountalas

   Σωστό σχόλιο.Μια θετική από εμένα.

  2. avatar @1+1

   Κανένας φίλε δεν ενδιαφερεται εαν θα υπαρξει καθαρση της διαφθορας και τιμωρια των οποιων υπαιτιων της χρεοκοπιας του Ελληνικου λαού.. !
   Ούτε τα κομματα τα ελληνικα δεν ενδιαφερονται και πολύ περισσότερο ούτε αυτοί οι οποιοι μας δανεισαν το μισο τρις ευρώ περιπου και ασφαλως τα χρηματα προέρχονται απο τους φορους που πληρώνουν οι ευρωπαιοι φορολογουμενοι κυρίως. !
   Οποτε γιατί να μας απασχολεί εμας, αφού προφανώς και δεν βλεπω οτι θα μπορεσουμε ποτέ να τους τα επιστρεψουμε. !

  3. avatar criskalts

   Μα βγήκαμε από τα μνημόνια λουχού...
   τι εννοείς όχι;;;

  4. avatar Αυτοί που

   μας οδήγησαν εδώ μάλλον θα μας ξαναοδηγήσουν!
   Το απεύχομαι, εννοείται!

   1. avatar Σιγουρο το βλεπω και εγω …

    ...οτι θα παμε πολυ χειροτερα, γιατί η μη τιμωρια των οποιων υπευθυνων μας οδηγει στην επαναληψη των φαινομένων διαφθοράς. !
    Βεβαια και εγω το απευχομαι αλλά.....

  5. avatar Social Distortion.

   Καταρχήν, διάβασε το άρθρο αφού δεν είσαι οικονομολογος για να παρεις μια ιδέα.Και τι βασικό, ο Αλέξης σου πανηγυριζε οτι αναδιαρθρωσε το χρεος και δεν θα μας απασχολήσει στο μελλον.
   Παλι κορόιδο πιαστηκες.

  6. avatar Xountalas

   Το τι μέλλει γενέσθαι είναι γνωστό: αποικία χρέους, αντικατάσταση πληθυσμού με τριτοκοσμικους μουσουλμάνους και πλήρη ανατροπή όσων οι πρόγονοί μας κατάφεραν με ποταμούς αίματος το 1821.Σαπισαμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΩ Η... ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

   1. avatar Stateless

    Πάντως αυτοί οι τριτοκοσμικοι δε χρωστάνε όσα χρωστάς εσύ [...]

    1. avatar Xountalas

     Στατελη, εγώ χρωστάω ως Έλληνας ( ατομικά δεν χρωστάω ευρώ τσακιστο) επειδή κάτι \"προοδευτικοί\" σαν κι εσένα δώσανε τα κλειδιά της Ελλάδας στον αλήτη Ανδρέα , φέρνοντας την κατρακύλα.Μετσ,η ψοφονουΔουλα θέλησε να μιμηθεί το κλεφτοΠασοκ, κάνοντας κι αυτή διορισμούς ,για την κουτάλα της μαμημενης εξουσίας πάντα.Μετα ήρθε και ο απίθανος Τσίπρας, αφού ο λαός ζούσε την παρακμή του και τα κριτήρια επιλογής πρωθυπουργού ήταν στον πάτο.Αντε, 40 μεταπολιτευτικα χρόνια σε λίγες αραδες.Αυτα που λες Στατελη...

     1. avatar Stateless

      Για εθνικά μιλάω ότι χρωστάς και όχι ατομικά.
      Και αυτών οι χώρες είναι τριτοκοσμικές και όχι οι ίδιοι ατομικά.
      Τουλάχιστον αυτών οι πολιτικοί είναι δικτάτορες και πτώχευσαν και δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι από τη πλειοψηφία.
      Δηλαδή αυτοί δε φταίνε ενώ εσύ φταις.
      Άλλη φορά να προσέχεις που τη βάζεις!

     2. avatar Xountalas

      Το ότι έχουν δικτατορίες,δεν θα το πληρώσω εγώ και η Ελλάδα.Αν έχουν διεφθαρμένες δικτατορίες , να τις ανατρέψουν.Αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων τα \" δημοκρατικά \" καθεστώτα που ακολουθούσαν ήταν τρισχειροτερα.Ο Έλληνας μετανάστευσε ΝΟΜΙΜΑ . Αυτό μην το ξεχνάς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει