Γερμανία: Απρόσμενη ανάκαμψη κατέγραψαν οι εξαγωγές

Ενισχύονται οι ελπίδες ότι μια επιβράδυνση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία δεν θα πλήξει την ανάπτυξη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:52
10/05/2019
Γερμανία: Απρόσμενη ανάκαμψη κατέγραψαν οι εξαγωγές
loading

Απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, γεγονός που ενισχύει τις ελπίδες ότι μια επιβράδυνση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία δεν θα πλήξει την ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο παρά τις αντιξοότητες από τις εμπορικές διαμάχες.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι οι προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5% σε μηνιαία βάση ενώ οι εισαγωγές κατά 0,4%. Αυτό σημαίνει ότι το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 20 δισ. ευρώ τον Μάρτιο από τα 18,7 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση 0,3% των εξαγωγών και αύξηση 0,5% των εισαγωγών. Το εμπορικό πλεόνασμα αναμενόταν να μειωθεί στα 18,2 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση έχει αναθεωρήσει πτωτικά την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2019 στο 0,5%.

Οι εμπορικές διαμάχες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας καθώς και της ΕΕ, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και οι αβεβαιότητες που συνδέονται με τη σχεδιαζόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αφήνουν τη σφραγίδα τους στις μεταποιητικές εταιρίες της Γερμανίας που εξαρτώνται από τις εξαγωγές.

Η σημαντική επιβράδυνση συνδέεται επίσης με εγχώριους παράγοντες όπως τα προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου οι εταιρίες πασχίζουν να προσαρμοστούν στους αυστηρότερους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει