Ομογενής γκουρού της Wall Street μιλά για το… φιλότιμο

Η τιμή στον Μιχαήλ Ψαρό από το πανεπιστήμιο Georgetown και όσα λέει ο επιχειρηματίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:31
06/03/2018
Ομογενής γκουρού της Wall Street μιλά για το… φιλότιμο
loading

Το όνομα του Μιχαήλ Ψαρού έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των πλουσιότερων Ελληνοαμερικανών που δημοσιεύει κάθε χρόνο η ομογενειακή εφημερίδα «The National Herald». Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της KPS Capital Partners τιμήθηκε πρόσφατα από τον Σύνδεσμο «Συμμαχία Γουόλ Στριτ» (Wall Street Alliance) του πανεπιστημίου Georgetown της Ουάσιγκτον.

Με αφορμή την τιμή αυτή, ο ομογενής επιχειρηματίας μίλησε για το… φιλότιμο αλλά και τις αξίες στη ζωή του. «Μ' αρέσει να σκέφτομαι τους εαυτού μας, πως κάνουμε δουλειές με φιλότιμο. Το φιλότιμο είναι η πιο ισχυρή από όλες τις ελληνικές λέξεις. Προέρχεται από το συνδυασμό της τιμής, του να προσπαθείς πάντα να κάνεις το σωστό», δηλώνει σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του GeorgetownToday στο YouTube.

Ο ίδιος αναφέρεται και στο πώς η εξαγορά της τοπικής επιχείρησης χάλυβα από τους ίδιους τους εργαζόμενους έσωσε την πόλη του, ενώ μιλά για τον Eugene Keilin, που αποτέλεσε το πρότυπό. «Θέλω να γίνω αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά στον πατέρα του.

«Το Georgetown μου έδωσε την εμπιστοσύνη να προσεγγίσω την υπόλοιπη ζωή μου, βασισμένη στις ίδιες αξίες και το αξιακό σύστημα που έμαθα από την οικογένειά μου και την εκκλησία. Το Georgetown άλλαξε όλη μου τη ζωή», δηλώνει ο Ψαρός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν ήρθα στη Νέα Υόρκη για να γίνω investment banker, ήρθα για να γίνω ο Τζιν και είμαστε συνέταιροι τώρα για πολλά πολλά χρόνια. Αρχίσαμε με τίποτε, κυριολεκτικά με τίποτε παρά μόνο ένα όνειρο και μία ιδέα…Με τα χρόνια χτίσαμε μία ηγετική εταιρία private equity που επικεντρώνεται στις αλλαγές (σ.σ. διασώσεις επιχειρήσεων, μετάβασή τους κτλ). Βλέπουμε αξίες που άλλοι δεν βλέπουν, αγοράζουμε σωστά και κάνουμε τον τρόπο λειτουργίας καλύτερο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει