Απώλειες κατέγραψαν κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από το χθεσινό ράλι, με τις ευρωαγορές να δέχονται πιέσεις μετά την υποχώρηση των μεταλλευτικών και ενεργειακών μετοχών.

Στις 10:12 ώρα Ελλάδας, οι δείκτες FTSEurofirst 300 και STOXX Europe 600 σημείωσαν πτώση κατά 0,4% μετά από άνοδο 3,7% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε απώλειες κατά 0,6% ύστερα από την πτώση των τιμών των βιομηχανικών μετάλλων, με τον χαλκό να υποχωρεί κατά 0,5% εν μέσω ανησυχιών για υπερβάλλουσα προσφορά στις διεθνείς αγορές.

Ο δείκτης πρώτων υλών STOXX Europe 600 Basic Resources, που χθες ενισχύθηκε περισσότερο από 4%, υποχωρούσε κατά 1%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των μετοχών ενέργειας υποχώρησε κατά 0,5%, ακολουθώντας πτωτικά τις τιμές πετρελαίου. Οι μεταλλευτικές εταιρίες Anglo American, BHP Billiton και Rio Tinto σημείωναν απώλειες μεταξύ 1,5% και 2,1%.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει του δημοψηφίσματος αυτής της εβδομάδας στη Βρετανία. Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες έδειξαν ότι η στήριξη για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ ανέκτησε κάποιο έδαφος ύστερα από τη δολοφονία της βουλευτή που είχε ταχθεί υπέρ της ΕΕ αλλά ένα τρίτο γκάλοπ έδειξε ότι το στρατόπεδο υπέρ του Brexit προηγείται με απόσταση αναπνοής.