Την πεποίθησή του ότι «η  Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη» εξέφρασε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης στήριξε την εκτίμησή του -οπως είπε- τόσο στη διάρκεια του lockdown στην πατρίδα μας συγκριτικά με άλλες χώρες, όσο και σε ποσοτικά στοιχεία, όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ή οι μεταφορές που δείχνουν ότι η οικονομία επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα.

Σημείωσε δε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι, παρά την πανδημία, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα δεν πάγωσε και παρέθεσε ενδεικτικά παραδείγματα επενδύσεων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Microsoft, η Applied Materials, η CVC και η BCP Partners.

Πέρα από την προσέλκυση επενδύσεων, όπως είπε ο κ.Πατέλης, «θα προσπαθήσουμε, βασιζόμενοι στην καλή εικόνα που εξέπεμψε η Ελλάδα από τη διαχείριση του κορονοϊού, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, αλλά και συνολικά εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να φέρουμε κάποιους από τους 800.000 συμπολίτες μας που έφυγαν από την Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης».

Ο κ. Πατέλης υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει για την Ελλάδα και την Ευρώπη το έκτακτο πακέτο στήριξης στη βάση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τόνισε με έμφαση πως εκτός του ύψους των πόρων που θα διατεθούν, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος διαχείρισης τους.

«Ως κυβέρνηση εργαζόμαστε αδιαλείπτως, ώστε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που θα λάβουμε. Θα εκμεταλλευτούμε την περίοδο του καλοκαιριού, ώστε να καταρτίσουμε ένα σχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε ως πρόταση στην ΕΕ το φθινόπωρο» είπε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.