Χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητά ο Στουρνάρας

Αναγκαία η μείωση των κόκκινων δανείων, τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:08
28/03/2019
Χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητά ο Στουρνάρας
10
loading

Δέκα προϋποθέσεις προκειμένου να πετύχει η ελληνική οικονομία υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, έθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο πλαίσιο του International Atlantic Economic Conference.

Πρώτον, όπως είπε, είναι ανάγκη να περιοριστεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος του Προϋπολογισμού, από το 2022 και μετά στο 2% του ΑΕΠ από 3% που ισχύει σήμερα.

Και πρόσθεσε τα εξής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

2. Να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια, εφαρμόζοντας τα δύο σχέδια που έχουν προταθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.

3. Αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής προκειμένου να δοθεί έμφαση στους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και υψηλότερες δημόσιες επενδύσεις.

4 . Εφαρμογή περισσότερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας μετά το πρόγραμμα) για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών στόχων που έχουν επιτευχθεί έως τώρα και για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Αυτό θα είχε θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια της Ελλάδας να επιστρέψει στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές σε βιώσιμη βάση.

5. Διεύρυνση των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, για παράδειγμα, με την ενίσχυση της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα των επενδύσεων, της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης.

6. Βελτίωση της ποιότητας και διασφάλιση της ανεξαρτησίας των θεσμών. Στο πλαίσιο αυτό, η ταχύτερη παράδοση της δικαιοσύνης, η ασφάλεια δικαίου και ένα σαφές και σταθερό νομικό πλαίσιο αποτελούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της αίσθησης του κοινού για δικαιοσύνη και δικαιοσύνη, τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

7. Εφαρμογή πιο επικεντρωμένης πολιτικής για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, με τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και την εξάλειψη σημαντικών αντικινήτρων, όπως η γραφειοκρατία, η νομοθετική και κανονιστική ασάφεια.

8. Διατήρηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια των κερδών στην ανταγωνιστικότητα και την αύξηση της απασχόλησης από τις επίπονες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της περιόδου 2010-2017.

9. Ενίσχυση του αποκαλούμενου «τριγώνου της γνώσης», δηλαδή της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης της οικονομίας με την υιοθέτηση πολιτικών και μεταρρυθμίσεων που υποστηρίζουν την έρευνα, τη διάδοση της τεχνολογίας, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων.

10. Στόχευση των προσπαθειών πολιτικής για την παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη συμπλέγματος έτσι ώστε να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν το μικρό τους μέγεθος και να εκμεταλλευτούν τις οικονομίες κλίμακας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Papara-tsas

  Γιάννη , , , με δύο νι . . . . . για πές μας άν θυμάσαι , απο τα 97.000.000 ευρώ ,
  που υπήρχαν στο Ταμείο της ΕΡΤ το βράδυ που την έκλεισες , ανακοίνωσες ότι βρήκες
  11.000 .000 ευρώ ΜΟΝΟ . . . . !
  Γιατί δεν ζήτησες και τα . . . . υπόλοιπα ;
  Ή τι τα ' ' έκανες' ' τα υπόλοιπα ;
  Γιάαααααανννννηηηηη . . . . !

 2. avatar ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΑ 800,000 ΧΙΛ

  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?? ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ??? ΜΕΤΑ ΤΑ 250 ΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?? ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ??

 3. avatar Ορρέεεεεεεε

  ΟΥΣΤ!!!!!!!?!!!!!!!!??

 4. avatar Bigis

  Ακόμα ελεύθερος είναι αυτός;

  1. avatar Ρουφεν

   Ρίξτους τα σκάγια σου κ. Στουρνάρα και άστους να ψήνονται στην αμάθεια και στο κομματικό εκμαυλισμένο μίσος τους.

 5. avatar 243.000 ευρω

  Κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια στο δεξί χέρι του Στουρνάρα.

  1. avatar 243.000 ευρω

   το δανειο του Πολακη τους πειραξε......τα θαλασσοδανεια οχι.....κλεφτες!!!!

  2. avatar 100.000 τράπεζα Αττικής

   Κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια στο μισό Σύριζα, το άλλο μισό ελέγχεται.

 6. avatar Μστ

  Ας ζητήσει πρώτα να επιστρέψει ο κολλητός του, ο Πάσχας, τα 800.000 που δανείστηκε ανεπιστρεπτί από την ΤτΕ και μετά να ασχοληθεί με τα πλεονάσματα.!!

  1. avatar giannis tzanidakis

   Τον Κρατάει γιατί ως φαίνεται μαζί τα φάγανε !!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει