Αντιφατικά συναισθήματα δημιουργεί στην κοινή γνώμη ο συμβιβασμός στο Eurogroup ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές.

Όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research, που παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής» και έγινε στις 22-23 Φεβρουαρίου, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι αισθάνονται «ανησυχία» και «θυμό» εκτιμώντας ότι η συμφωνία κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Τα συναισθήματα αντισταθμίζονται από την πεποίθηση ότι ανοίγει ο δρόμος για το κλείσιμο της αξιολόγησης και απομακρύνεται το ενδεχόμενο Grexit το 2017, κάτι που δημιουργεί «ανακούφιση» και «ελπίδα».

Η πλειοψηφία δεν θέτει θέμα εκλογών (το 27% λέει ναι στις εκλογές) και ζητά από την κυβέρνηση κλείσιμο της αξιολόγησης (61,5%). Στην παραμονή στο ευρώ λέει «ναι» το 64,5% και επιστροφή στη δραχμή το 27%.

Μπορεί το 73% να θεωρεί ότι τα αντισταθμιστικά μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση κινούνtαι προς τη σωστή κατεύθυνση, απορρίπτει όμως τη μείωση των συντάξεων 78%), τη μείωση του αφορολόγητου (64,5%) και την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων (59%).

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.