Δεν αναμένω ακόμα οριστικά συμπεράσματα σε ό,τι αφορά το θέμα του ελληνικού χρέος, ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επίσης θέλει μία συμφωνία για το ελληνικό χρέος στις 24 Μαΐου.

«Θα συζητήσουμε το πότε, το εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις, εάν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί αργότερα.

Την πρώτη συζήτηση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος προανήγγειλε, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Σήμερα θα συζητήσουμε εάν, πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις είναι αναγκαία» η λήψη μέτρων για το χρέος. Δε θα έχουμε κάποια τελική απόφαση σήμερα αλλά θα επιστρέψουμε στο ζήτημα στο τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, συμπληρώνοντας πως στις επόμενες εβδομάδες θα λάβει χώρα η τεχνική εργασία επί του ζητήματος. Επιπλέον, ανέφερε πως στο ίδιο διάστημα θα γίνει και η επιβεβαίωση της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει στην εκταμίευση.

Σε ό,τι αφορά το πακέτο πρόσθετων μέτρων το οποίο θα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση που ο ελληνικός προϋπολογισμός βγει «εκτός τροχιάς», σημείωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν από τους θεσμούς σχετικά με τις τελευταίες προτάσεις της Αθήνας. «Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν ότι δεν θα χρειαστούν αυτά τα μέτρα, όμως το ΔΝΤ είναι πιο προσεκτικό. Για να γεφυρωθεί αυτό το κενό, σχεδιάσαμε τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν «νομικοί περιορισμοί» οι οποίοι πρέπει να γίνουν σεβαστοί.