Το θέμα της «αξιοσημείωτης» απομείωσης του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο θα θέσουν οι ΗΠΑ στη Σύνοδο των G20, αναφέρει το πρακτορείο MNI επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις από ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Οι προσπάθειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να ενισχυθεί η ανάπτυξη θα βοηθήσουν να βελτιωθούν οι προοπτικές για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Στην Άγκυρα (όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος των G20), θα πιέσουμε τους ευρωπαίους εταίρους να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους για μία αξιοσημείωτη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στο MNI.

Ο ίδιος αξιωματούχος δίνει το στίγμα της στάσης που πιθανότατα θα κρατήσει το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι στη Σύνοδο επίσης θα ζητηθεί η παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα από την πλευρά της θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της που εκπορεύονται από τη συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας.