Την άποψη πως το διακύβευμα του σημερινού δημοψηφίσματος είναι «ευρώ ή δραχμή», επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Αν και τα τελευταία 24ωρα υπήρξε αναδίπλωση των Ευρωπαίων αξιωματούχων – με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ξεκαθαρίζει ότι το δημοψήφισμα δεν σημαίνει ναι ή όχι στο ευρώ και το γάλλο πρόεδρο να δηλώνει πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, ο Μάρτιν Σουλτς επεσήμανε τις συνέπειες ενός «όχι» στο δημοψήφισμα, σε εκπομπή που ηχογραφήθηκε την Πέμπτη αλλά μεταδόθηκε σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.

«Θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μετά το δημοψήφισμα; Αυτό είναι το διακύβευμα. Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν “όχι”, τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα, καθώς το ευρώ δεν θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής» δήλωσε ο γερμανός πολιτικός στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Συμπλήρωσε μάλιστα τον ισχυρισμό του διευκρινίζοντας πως «από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της ευρωζώνης. Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία με κάνουν να ελπίζω ότι οι Έλληνες σήμερα δεν θα ψηφίσουν “όχι”».