Ηλεκτρονικό έλεγχος για τις ώρες που δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Τι περιλαμβάνει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
20:11
14/01/2020
Ηλεκτρονικό έλεγχος για τις ώρες που δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
11
loading

Με ηλεκτρονικό - ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης θα πρέπει να διενεργείται ο έλεγχος τήρησης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων, στο σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών, ενώ παρελθόν θα πρέπει να αποτελέσουν το χτύπημα της κάρτας στις απλές συσκευές σήμανσης (ρολόγια) και τα σχετικά βιβλία στα οποία υπογράφουν οι υπάλληλοι κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους.

Την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού - ψηφιακού μηχανισμού ζητά το υπουργείο Εσωτερικών από τους φορείς του Δημοσίου (δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ α' και β' βαθμού και ΝΠΔΔ) προκειμένου να διασφαλιστεί ο αποτελεσματικός έλεγχος τήρησης του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων.

Με εγκύκλιο, το υπουργείο διασαφηνίζει την ανάγκη να υπάρξει ενιαίο σύστημα ελέγχου και συνολική καταγραφή και αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, συγκέντρωσης και αποστολής όλων των στοιχείων -σχετικά με την τήρηση του ωραρίου- στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι σήμερα παρατηρείται ανομοιομορφία μεταξύ των φορέων του δημοσίου, καθώς άλλοι διαθέτουν τον ηλεκτρονικό-ψηφιακό μηχανισμό, άλλοι τα ρολόγια και ορισμένοι φορείς διατηρούν τα βιβλία.

Με άλλη εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπενθυμίζεται η υποχρέωση τήρησης συγκεκριμένης προθεσμίας εντός της οποίας οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, με σκοπό την αποφυγή χρονικών καθυστερήσεων στην αποστολή προς τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση γνωματεύσεων και τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών στους υπαλλήλους.

Επιπλέον, επισημαίνεται, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αιτίες καθυστέρησης έγκρισης χορήγησης αναρρωτικών αδειών, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού οφείλουν ανά περίοδο έξι μηνών να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Με τρίτη εγκύκλιο, το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει την ανάγκη για ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα με τα στοιχεία των πειθαρχικών υποθέσεων Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων για το έτος 2019, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για την πορεία των πειθαρχικών υποθέσεων, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την εξαγωγή χρήσιμων στοιχείων για την παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών.

Τέλος, με άλλη εγκύκλιο, παρέχονται οδηγίες για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), όπως προβλέπει ο Υπαλληλικός Κώδικας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar Δημήτρης 2066

  Καλά, εννοείται ότι μας δουλεύουν. Πάλι θα είναι εύκολες οι κοπάνες, αφού θα χτυπάει ένας τις ηλεκτρονικές κάρτες όλων και οι κάμερες θα είναι μονίμως σπασμένες, όπως τώρα. Κακά τα ψέματα, στις υπηρεσίες δεν πατάει το πόδι του ούτε το 50% των δημοσίων υπαλλήλων. Και φυσικά οι κυβερνήσεις σιγοντάρουν για τα ψηφαλάκια.

 2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣ

  [...] δημοσιοι. ουστ για δουλεψτε και λιγακι. [...].

 3. avatar Ότι και να κάνετε

  Η λούφα στο δημόσιο δεν διορθώνεται γιατί έχει χαθεί το φιλότιμο

 4. avatar Ότι και να κάνετε

  Η λούφα του δημοσίου δεν διορθώνεται γιατί έχει χαθεί το φιλότιμο

 5. avatar Ωραίοι…

  Στο δημόσιο ηλεκτρονικός έλεγχος για να κρατήσουμε με νύχια και δόντια τους εργαζόμενους στη δουλειά ένα 8αωρο....και στον ιδιωτικό τομέα ηλεκτρονική κάρτα μπας και καταφέρουμε να στείλουμε τον εργαζόμενο σπίτι αφού δουλεύουν οι περισσότεροι 10-12 ώρες"μαύρα"!!

 6. avatar Extremoulis

  Αυτό αξίζει μια πορεία στο Σύνταγμα. Όχι στο φακελωμα του φτωχού υπαλλήλου!

 7. avatar ΒΕΛΟΣ

  Χαος... θα βρεθει τροπος...
  Το δουλεμα παει συννεφο...

 8. avatar Mica76

  Ωραία ιδέα! Να το εφαρμόσετε και στην Βουλή!

 9. avatar Μπαστουνόβλαχος

  1. Υποχρεωτική χρήση βιομετρικών στοιχείων παντού και σε όλους στο Δημόσιο, από τον 1ο μέχρι και το τελευταίο.
  2. GPS επιπέδου "μαύρου κουτιού" για τους έχοντες εργασία σε εξωτερικούς χώρους.
  3. Καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών από έναν συνδετήρα μέχρι διαστημόπλοιο και υποχρεωτική χρήση κάρτας/POS παντού ...μέχρι την Βουλή, Μαξίμου και Προεδρία της Δημοκρατίας.
  Ολα τα άλλα είναι απλώς ημίμετρα.

 10. avatar Ββσ

  Υπουργείο Πολιτισμού: ΜΙΑ υπάλληλος χτυπάει 8 καρτες. Την αλλη βδομαδα η επομενη υπάλληλος εχει σειρα. Κι ετσι η δουλεια πάει ρολοι κυριολεκτικα....

 11. avatar Γεραμανης

  Δε μαζεύετε αυτό το θέμα με τους ΔΥ κ την υπεραξία τους που είναι μειον

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει