Ο επιβάτης κάνει «Check in», παραδίδοντας τις αποσκευές του, σα να είναι στο αεροδρόμιο, αλλά δε βρίσκεται σε αεροδρόμιο. Απλώς έχει επισκεφθεί το περίπτερο της Fraport Greece στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Newsbeast.gr, αποστολή στη Θεσσαλονίκη

«Το κιόσκι που βλέπετε είναι συνδεδεμένο με όλα τα συστήματα του αεροδρομίου. Τσεκάροντας κάποιος την πτήση του, το σήμα πηγαίνει κατευθείαν στην εταιρεία και ο επιβάτης ολοκλήρωσε τη διαδικασία από εδώ», μας εξηγεί ο Διευθυντής Λειτουργιών της εταιρείας, Ηλίας Μαραγκάκης.

Η διαδικασία που ακολουθείται, όπως μας την εξήγησε ο ίδιος, έχει ως εξής: «Η αποσκευή πηγαίνει στου πίσω χώρους, με σεκιούριτι και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Δεν την αγγίζει κανείς, παρά μόνο εκείνοι που πρέπει να τη στείλουν με το βαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Αυτοκίνητα φεύγουν από εδώ, με express courier, κάθε μισή ώρα και η αποσκευή μπαίνει στο αεροπλάνο. Κοινώς, ο επιβάτης τσεκάρει από αυτό το σημείο για οπουδήποτε στον πλανήτη και παίρνει την αποσκευή του στο αεροδρόμιο».

Η Fraport Greece ξεκίνησε πιλοτικά τη συγκεκριμένη δράση στην περσινή Έκθεση και φέτος η ενέργεια έχει αναπτυχθεί πλήρως. Ο κ. Μαραγκάκης, ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στη διαχείριση αεροδρομίων, μας είπε: «Μέσα στο χώρο που έχουμε δημιουργήσει, υπάρχουν όλα τα συστήματα, ακόμη και πίνακα ανακοινώσεων θα βρείτε, συνδεδεμένο με το αεροδρόμιο. Είναι ένα κανονικότατο αεροδρόμιο. Το μόνο που δεν έχει είναι… διάδρομο. Κατά τ’ άλλα, είναι ένα terminal».

Ποιες είναι οι δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος; «Για να το πετύχουμε αυτό έπρεπε να λάβουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις», απαντά ο κ. Μαραγκάκης και συνεχίζει λέγοντας: «Έπρεπε να αποδείξουμε πως μπορούμε να το πετύχουμε με την ασφάλεια αλλά και με τις εταιρείες. Μπορούμε να το κάνουμε στο ίδιο επίπεδο ασφάλειας, όπως γίνεται στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Άρα για να το κάνει κάποιος αυτό στο χώρο μιας διεθνούς έκθεσης είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δείχνουμε τις ικανότητες που έχουμε για καινοτομία ως Fraport Greece αλλά εξελίσσουμε και την Έκθεση Θεσσαλονίκης».