Το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε την 20ετή επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος»

Το καθαρό έσοδο ανέρχεται στο 1,115 δισ. ευρώ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:20
14/09/2018
Το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε την 20ετή επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος»
1
loading

Στο 1,115 δισ. ευρώ ανέρχεται το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά από τη νέα προσφορά που υπέβαλε η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ) στο ΤΑΙΠΕΔ, για την επέκταση κατά 20 έτη της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος», προσφορά που έγινε δεκτή από το Ταμείο.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η προσφορά της ΔΑΑ προβλέπει συνολικό τίμημα ύψους 1.382,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ και το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 1,115 δισ. ευρώ. Προκειμένου το ΤΑΙΠΕΔ να καταλήξει στην αποδοχή της επικαιροποιημένης προσφοράς, έλαβε υπ' όψη μία ανεξάρτητη αποτίμηση και μία γνωμοδότηση για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος, καθώς και τη θετική γνώμη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων.

Ο φάκελος της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η Eurobank Ergasias ΑΕ και η Lamda Infrastructure Finance ΑΕ, ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, η Ποταμίτης Βεκρής και η Clifford Chance LLP ως νομικοί σύμβουλοι, η Steer Davies Gleave ως τεχνικός σύμβουλος, η KPMG Advisors A.E. ως ανεξάρτητος αποτιμητής και η Nomura International plc ως πάροχος γνωμοδότησης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar SER 30

    Ο ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΣ ΚΑΤΑΧΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2 0 2 0 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2 0 4 0 ΜΕ 1 6 0 . 0 0 0 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΛΑΙΚΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ . ΑΓΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΣΙΠΙΔΕΣ ΜΠΙΤ ΤΣΙΠΙΔΕΣ . ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΠΑΛΛΙΤΣΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ / ΑΠΡΟΠΟΝΗΤΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει